Когато сърцето не работи перфектноУчестеното дишане, недостигът на кислород, учестеният пулс, шумът в ушите дори след малки физически натоварвания са показатели, че имате някакви проблеми със сърцето.

Специалистите по йога препоръчват всяка вечер вместо упражнения да се прави “позата на всички части на тялото” (сарвангасана или по-позната като “свещ”). За благотворното действие на сърцето в тази поза трябва да се стои в продължение на 2-3 минути. Това положение на тялото засилва кръвотока през гръбначната артерия към тилната област, което стимулира функционирането на всички центрове на висцералната регулация на стволовите структури на главния мозък и усъвършенства работата на всички органи и функционални система в организма.


Тази поза е добра профилактика и за варикозното разширение на вените, както и при нарушения в мозъчното кръвообращение.

Но най-главното достойнство на сарвангасана остава, че упражнението подобрява показателите на работата на сърдечния мускул. Според привържениците на алтернативната медицина тази поза отлично може да замени аеробното натоварване (бягане, ходене), което се препоръчва на хората със сърдечно-съдови проблеми.


Източник: zdrave.bg

Коментирай
Вашите данни:
Коментари:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry:
:evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Сигурност:
Моля въведете анти-спам кода, който виждате на картинката.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."